Ton Jumelet

partner
Maak kennis met Ton

Ton behandelt zaken op het gebied van FDD, P&I en H&M. Hij treedt regelmatig op voor de internationale P&I Clubs, verzekeraars, Nederlandse en buitenlandse scheeps- en jachteigenaren, charterers, scheepsmakelaars en scheepswerven (zowel zee- als binnenvaart). Zijn werk omvat geschillen over charters, aanvaringszaken, ladingvorderingen, scheepsbeslagen, scheeps- en ladingveilingen, alsmede het herzien van contracten.

Ton is regelmatig arbiter, zowel in door de wet bepaalde arbitrages als in TAMARA (Transport and Maritime Arbitration Rotterdam-Amsterdam) arbitrages.

Voordat hij in 2002 samen met Marcel Verhagen Jumelet Verhagen Advocaten oprichtte, heeft Ton ruim 8 jaar als jurist bij Dutch P&I Services gewerkt. In 1999 is hij toegelaten tot de Rotterdamse Balie als advocaat voor een Defence Club.

Relevante ervaring
  • Ton procedeert in maritieme zaken met de focus op de binnenvaart. Ton behandelt vaak gecompliceerde technische zaken (zijn vader was Super Intendent Engineer). Dit kunnen zaken zijn betreffende stuwage en sjorren of zware hijswerkzaamheden of problemen met reefers of motorschade (daaronder begrepen geschillen betreffende overeenkomsten en met scheepswerven), verfgebreken, brand, aanvaringen en bergingszaken.

  • Vanuit zijn achtergrond als een 'Defence' advocaat heeft Ton veel ervaring met geschillen over charter parties en cognossementen (zowel naar Nederlands als Engels recht) en met het opstellen van en het onderhandelen over (BIMCO) charters, ook in de offshore industrie.

  • Regelmatig adviseert Ton banken en advocaten in buitenlandse procedures. Het opstellen/aanpassen van Algemene Voorwaarden en het opstellen van logistieke overeenkomsten, pool agreements en agentuurovereenkomsten zijn een gewoon onderdeel van Tons werkzaamheden.

Professionele & Maatschappelijke lidmaatschappen
  • Nederlandse Vereniging voor Zee- en Vervoerrecht
  • Nederlandse Vereniging van Vervoerrechtadvocaten

 

Admissions
  • Nederlandse Orde van Advocaten

 

Publicaties & Lezingen

Ton heeft artikelen over de Hague-Visby Rules, de Hamburg Rules en de Rotterdam Rules gepubliceerd in in ETL en in plaatselijke juridische tijdschriften.

Opleiding

Erasmus Universiteit Rotterdam, meester in de rechten (1990)

 

 

Praktijkgebieden
Geregistreerde rechtsgebieden
  • Burgerlijk procesrech)
    - Litigation
Bekijk rechtsgebiedenregister
"Be there when (immediate) service is required." - Ton Jumelet, partner

Neem Contact met ons op

Bel ons, stuur ons een mail of bezoek ons:
 

RotterdamOffice (6e verdieping)
Westblaak 179
3012 KJ Rotterdam